Затвори x

Продукти в количката

 

Количка Затвори

Често задавани въпроси и отговорите им

В какво се състои процесът „презареждане на тонер касета“?

Процеса на презареждане познат още като пълнене на тонер, зареждане на тонер и други, се състои в цялостно разглобяване на тонер касетата, изсмукване на остатъчният тонер, измиване на всички ролки (Roller Mag, Roller Developer, Primary Charge Roller и т.н.) и барабани със съответните за целта разтвори, смазване на всички триещи се повърхности с електропроводими и смазващи греси, третиране на светлочувствителния барабан (OPC Drum) и почистващият нож (Blade Wiper) със смазваща пудра, зареждане с тонер, смяна на чип, сглобяване и на последно място, но не и по значимост,  тестване на консуматива.

В какво се състои процесът „рециклиране на тонер касета“?

Рециклирането на касетите е процес в който освен презареждането се подменят всички износени или захабени компоненти на касетата с цел безпроблемен печат с качество като на  този на оригиналните касети.

Рециклирана тонер касета може да бъде зареждана 2-3 пъти преди да се наложи повторно да се рециклира.

Какво е ресурс или капацитет на тонер касета и как се определя? 

Капацитета на тонер касетата се определя от производителя и се изразява в броя напечатани копия преди тонер касетата да бъде подменена, заредена или рециклирана. Приетият стандарт за ресурса на тонера е при 5% запълване на лист А4, което е около 2000 символа на лист хартия .

Какво е чип на тонер касета и може ли принтера да работи без него?

Чип на тонер касета е електронно програмируемо или препрограмируемо устройство, което посредством електромеханични контакти осъществява връзка със софтуера на принтера за да отчита употребеното количество тонер, както и броя отпечатани страници според процента на запълването на листа. Чипът подава сигнал на принтера, когато тонерът Ви свършва и касетата трябва да бъде заредена или заменена с нова. Не всички тонер касети обаче имат чип. Има и такива който работят безпроблемно и без да се налага замяната му с нов при процеса на рециклиране или зареждане.

Може ли принтера да се препрограмира за да работи без чип на тонера?

При 70% от принтерите това е възможно, но не и препоръчително, защото автоматично се анулира гаранцията на машината дадена от производителя.

Все пак, ако е изтекла или не искате да ползвате гаранцията на машината Ви, ние безплатно можем да я препрограмираме тя да може да заработи и без така нареченият чип. Това се прави с цел намаляване на разходите при презареждане или рециклиране.

Зареждането, презареждането, рециклирането и използването на неоригинален консуматив анулира ли гаранцията на принтера?

На този въпрос отговорът е категорично не!

Обект на гаранцията е самата машина, а не използвания консуматив. Статистиката сочи, че 3% от оригиналните консумативи или изобщо не заработват или се развалят още в начален стадий след пускане в употреба. В този случай гаранцията не действа и дилърите на съответната марка няма да ви заменят консуматива с нов, затова нямат и основание за претенции, когато използвате съвместими, рециклирани или презаредени консумативи.

Какво печелите когато презареждате или рециклирате вашите тонер касети?

Спестявате до 70% от цената на нова тонер касета без да правите компромис с качеството. Спомагате за намаляването на добива и преработката на петролни продукти необходими за производството на милиони тонове бавно разграждащи се пластмаси и колкото и малък да е все пак Вие давате своят принос за една по-чиста не само България но и планета.

Специалните оферти и промоции реални ли са?

Въпреки, че се стремим да предлагаме най-ниските цени спрямо качеството на продуктите и услугите в бранша понякога сме в състояние да Ви предложим още по-ниски цени за определени количества продукти или  услуги, както и при разпродажба на застояли складови наличности.

Условия и срокове за доставка?

Доставката на нови консумативи, както и презареждане и рециклиране на тонер касети за принтери и MFU е безплатна за град София . Времето за изпълнение е до 24 часа от направената заявка за доставка на нови консумативи и до 36 часа за презареждане и рециклиране на тонер касети - включва взимане от клиента, презареждане или рециклиране, тестване, връщане на консуматива в офиса на клиента , монтаж в принтера или многофункционалното устройство и при необходимост калибриране на машината с цел по-добър печат (налага се предимно при цветните лазерни принтери и мултифункционални устройства).

Възможни начини за плащане?

  1. Чрез банков превод по посочена в проформа фактура банкова сметка.
    В рамките на 120 минути след направената от Вас заявка ние ще издадем проформа фактура и ще Ви я изпратим на посочения от Вас e-mail адрес а оригиналната фактура ще Ви доставим заедно със стоката .
    В този случай от полето „начин на плащане” маркирайте "Чрез банков превод".
  2. В брой - извършва се чрез директно плащане в нашият офис или на куриера, доставил поръчката Ви.
    В този случай от полето „начин на плащане” маркирайте "В брой".

Други въпроси?

Ако имате други въпроси или неясноти относно нашата дейност не се колебайте да се свържете с нас чрез формата за контакти на www.tonerpoint.bg, на посочените телефони, или заповядайте на място в офиса ни на адрес:

София 1000
Бул. ”Янко Сакъзов”, бл.17, ап.1, партер
Е-мейл:
Тел. 02/943 51 54  0878 384 368